Χειρουργική Κεφαλής Τραχήλου

Όγκοι/Καρκίνος Σιελογόνων Αδένων

Όγκοι/Καρκίνος Σιελογόνων Αδένων

Οι όγκοι των σιελογόνων αδένων είναι στην πλειοψηφία τους νεοπλασίες, είτε καλοήθεις, είτε κακοήθεις (καρκίνοι). Ανάλογα με την ανατομική περιοχή εμφάνισής τους αλλάζει και η πιθανότητα κακοήθειας. Στην παρωτίδα συναντούμε συνήθως καλοήθεις όγκους, όπως το πλειόμορφο αδένωμα και ο όγκος του Warthin, ενώ στον υπογνάθιο σιελλογόνο αδένα η πιθανότητα κακοήθειας αυξάνεται. Σε περίπτωση κακοήθειας, σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση και τη θεραπεία των όγκων των σιελογόνων αδένων παίζουν η έγκαιρη διάγνωση και το στάδιο της νόσου.
Παρωτιδεκτομή (Με Τομή Facelift & Αποκατάσταση Ελλείμματος Μαλακών Μορίων Με SMAS)

Παρωτιδεκτομή (Με Τομή Facelift & Αποκατάσταση Ελλείμματος Μαλακών Μορίων Με SMAS)

Οι όγκοι της παρωτίδας αποτελούν την πλειοψηφία των όγκων των σιελογόνων αδένων, καθώς αντιστοιχούν στο 80% με 85% του συνόλου τους. Η αντιμετώπιση τους είναι κατά βάση χειρουργική. Η τεχνική της παρωτιδεκτομής με τομή ρυτιδοπλαστικής (facelift) και αποκατάστασης του ελλείμματος ιστού στην παρωτιδική χώρα μέσω SMAS αποτελεί μια εγκεκριμένη εναλλακτική της κλασσικής τεχνικής παρωτιδεκτομής και φαίνεται να υπερτερεί στo μετεγχειρητικό αισθητικό αποτέλεσμα της περιοχής.
Όγκοι / Καρκίνος Στοματικής Κοιλότητας

Όγκοι / Καρκίνος Στοματικής Κοιλότητας

Ο καρκίνος στο στόμα είναι από τις πιο συχνές μορφές καρκίνου. Αν ανήκετε στους χρόνιους καπνιστές ή καταναλώνετε τακτικά περισσότερα από 2-3 αλκοολούχα ποτά την ημέρα, καλό είναι να μην αγνοείτε την εμφάνιση μέσα στο στόμα πληγών, ογκιδίων ή διογκώσεων, την ανάπτυξη λευκών, ερυθρών ή μελανών πλακών, όπως και οποιαδήποτε αδιευκρίνιστη αιμορραγία. 
Καρκίνος Δέρματος Κεφαλής - Τραχήλου

Καρκίνος Δέρματος Κεφαλής - Τραχήλου

Ο πιο συχνός τύπος καρκίνου στην περιοχή του δέρματος της κεφαλής και του τραχήλου είναι το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα. Αν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, σπάνια αποδεικνύεται σοβαρός και θέτει σε κίνδυνο τον ασθενή. Μόνη θεραπεία του βασικοκυτταρικού καρκινώματος είναι είναι η πλήρης χειρουργική αφαίρεση της δερματικής αλλοίωσης. Επειδή κύρια αιτία εμφάνισης του καρκίνου στο κεφάλι και τον τράχηλο είναι η έκθεση στον ήλιο, οφείλουμε όλοι να προστατευόμαστε από την υπεριώδη ακτινοβολία, αλλά και να παρατηρούμε με προσοχή του δέρμα μας για τυχόν αλλοιώσεις.  
Όγκοι/Καρκίνος Λάρυγγα

Όγκοι/Καρκίνος Λάρυγγα

Ο καρκίνος του λάρυγγα είναι ο πιο συχνός καρκίνος της περιοχής κεφαλής και τραχήλου και μπορεί να παρουσιαστεί με πληθώρα συμπτωμάτων, ανάλογα με την θέση εμφάνισής του και το στάδιο της νόσου. Ασθενείς με αρχικά στάδια καρκίνου του λάρυγγα έχουν πάνω του 90% πιθανότητα πλήρους ίασης, είτε με χειρουργικό καθαρισμό, είτε με ακτινοθεραπεία.
Όγκοι / Καρκίνος Φάρυγγα

Όγκοι / Καρκίνος Φάρυγγα

Οι όγκοι του φάρυγγα, αν και σπάνιοι, είναι στην πλειονότητά τους είναι κακοήθεις, δηλαδή καρκίνοι. Η θεραπεία ενός όγκου του φάρυγγα εξαρτάται σημαντικά από την περιοχή του φάρυγγα που θα εμφανιστεί, αλλά και από την αιτία που προκάλεσε τη δημιουργία του.